Bästa svenska hudvården – 20 produkter att spana in

luceo bäst multibalsam

Zooma in på svenskt – minimalistisk, multifunktionell och snäll hudvård. Skönhetsredaktör Anja Skeppe Grahn listar de bästa produkterna från svenska hudvårdsmärken.

"Teknik, mode och design har länge lyfts fram som branscher som Sverige är extra bra på, men de senaste åren har även skönhet, och speciell hudvård, seglat upp som en svensk export och vi har många engagerade entreprenörer och duktiga varumärkesbyggare. Samtidigt är svenskarna ett skönhetsälskande folk och vi konsumerar mest hygienprodukter och kosmetika per capita inom hela EU.*

Vad är då ”svensk” hudvård? Självklart skiljer det sig, men sammanfattningsvis är svenska hudvårdsentreprenörer bra på multifunktionella produkter i stilren design med tydligt hållbart fokus. Svenskar konsumerar också mest naturlig hud- och skönhetsvård i världen. I Sverige utgör den naturliga hudvården av mer än tre gånger så stor andel av den totala hudvårdsmarknaden, jämfört med övriga världen. Det är också en marknad som växer snabbare här än i övriga världen.*

Dessutom är svensk hudvård ofta närproducerad då flera olika fabriker i landet gör det möjligt för de svenska märkena att ha merparten av sin produktion i Sverige. Svenskar var också tidiga med att prata hudhälsa och fokusera på en hel barriär och de goda bakterierna. Men det är inte bara produkterna som är snälla mot huden, generellt så upplever jag den svenska hudvårdsbranschen som transparent och inkluderande med oretuscherade hudbilder och i stället stort fokus på produkternas innehåll. Jag har träffat nästan alla personer som står bakom produkterna på den här listan och vet vilket otroligt engagemang, hårt slit och passion som ligger bakom. Här är den bästa, svenska hudvården!
– Anja Skeppe Grahn, skönhetsredaktör"

På listan finner vi vårt Glow Balm!

"BÄSTA MULTIBALM – Luceo Glow balm. Den vattenfria formulan med oljor är en perfekt vinterföljeslagare, eller bara när huden känns extra torr."

--

Läs hela artikeln här: damernasvarld.expressen.se

--

*Från hudvårdsrapporten ”Svenskarna in på huden 2022”, en opinionsundersökning som genomförts av YouGov på uppdrag av Weleda.

*NOC/Business Sweden, marknadsrapporten Naturlig, ekologisk hud- och skönhetsvård 2020.