DAISY BEAUTY Magazine Interview

Här finner du vår intervju i DAISY BEAUTY skriven av Therése Hallberg. Finns även i tidningen September / Oktober 2022. Happy reading!:) 

daisy beauty magazine

CBD i hårvård är nästa grej

Hudvårdmärken med CBD fortsätter att poppa upp i Sverige. Men vad är egentligen grejen med cannabeauty och varför är ingrediensen så bra för skandinavisk hud? Cecilia Ekmark är en av grundarna bakom svenska CBD-märket LUCEO.

Jag har alltid varit en skönhetsnörd och började höra om CBD i hudvård under 2019, vilket jag tyckte lät som en riktigt spännande och intressant ingrediens. Tillsammans med min pojkvän valde jag att under förra året grunda ett eget varumärke och sedan dess har det bara rullat på, nu är vi dessutom tre stycken i bolaget. Vi lanserade nyligen vår första kroppsprodukt som både återfuktar och lugnar torr hud med sheasmör, kakaosmör och kokosolja.

Varför tror du att det har blivit en så populär ingrediens bland svenska hudvårdstillverkare och entreprenörer?
För att det är en sjukt spännande och härlig ingrediens i hudvård! Jag har länge haft en del trassel med min hud men sedan jag började använda hudvård med det i, har min hud och jag plötsligt blivit vänner. Jag har faktiskt aldrig upplevt något liknande. Eftersom det är så lugnande, antiinflammatorisk och balanserande tror jag att det är en extra passande ingrediens för oss i Skandinavien, inte minst med tanke på vårt torra och ibland väldigt kalla klimat. Dessutom passar ingrediensen i regel för alla hudtyper, speciellt de som har känslig hy.

CBD finns ju sedan länge i ansiktsvård, nu börjar ingrediensen också att dyka upp kroppsvård och så även hos LUCEO. Var tror du att vi hittar CBD-olja nästa gång? I hårvård? Nagelvård? Eller kanske i parfymer?
CBD i allt vore bara trevligt! Jag tror att vi kommer att få se ännu mer av ingrediensen, inte minst i kroppsvård och hårvård. Vad gäller nagelvård fungerar våra ansiktsoljor superbra också för naglar och nagelband.

 

---Therése Hallberg, DAISY BEAUTY (September / October 2022)

cbd skincare luceo daisy magazine