DAISY BEAUTY Magazine Intervju

Här hittar du vår intervju i DAISY BEAUTY skriven av Therése Hallberg. Finns även i tidningen september / oktober 2022. Trevlig läsning!:)

Daisy beauty magazine

CBD i hårvård är nästa grej

Hudvårdsmärken med CBD fortsätter att poppa upp i Sverige. Men vad är egentligen grejen med cannabeauty och varför är ingredienserna så bra för skandinavisk hud? Cecilia Ekmark är en av grundarna bakom svenska CBD-märket LUCEO.

Jag har alltid varit en skönhetsnörd och började höra om CBD i hudvård under 2019, vilket jag tyckte lät som en riktigt spännande och intressanta ingredienser. Tillsammans med min pojkvän valde jag att under förra året grunda ett eget varumärke och sedan dess har det bara rullat på, nu är vi dessutom tre stycken i bolaget. Vi lanserade nyligen vår första kroppsprodukt som både återfuktar och lugnar torr hud med sheasmör, kakaosmör och kokosolja.

Varför tror du att det har blivit en så populär ingrediens bland svenska hudvårdstillverkare och entreprenörer?
För att det är en sjukt spännande och härliga ingredienser i hudvård! Jag har länge haft en del trassel med min hud men sedan jag började använda hudvård med det i, har min hud och jag plötsligt blivit vänner. Jag har faktiskt aldrig upplevt något liknande. Eftersom det är så lugnande, antiinflammatorisk och balanserande tror jag att det är en extra passande ingredienser för oss i Skandinavien, inte minst med tanke på vårt torra och ibland väldigt kalla klimat. Dessutom passar ingredienserna i regeln för alla hudtyper, speciellt som har känslighet.

CBD finns sedan länge i ansiktsvård, nu börjar ingredienserna också att dyka upp kroppsvård och så även hos LUCEO. Var tror du att vi hittar CBD-olja nästa gång? I hårvård? Nagelvård? Eller kanske i parfymer?
CBD i allt vore bara trevligt! Jag tror att vi kommer att få se ännu mer av ingredienserna, inte minst i kroppsvård och hårvård. Vad gäller nagelvård fungerar våra ansiktssoljor superbra också för naglar och nagelband.

---Therése Hallberg, DAISY BEAUTY (september / oktober 2022)

cbd hudvård luceo daisy magazine